26 juuli 2015

Ahjusai ürdivõi- ja juustutäidisega

Seda saia olen paljudes blogides näinud ja nüüd otsustasin ka järgi proovida. Kiirelt ta valmib tõesti ja samas hea lisand lauale muude toitude kõrvale kui ka niisama süüa. Retsepti sain Ise tehtud. Hästi tehtud blogist.

Vaja läheb:
Üks suurem ümmargune sai
2-4 küüslauguküünt
100g soolahelvestega võid
sidruni mahla ja riivitud koor
200g Saaremaa kadakajuustu
värskelt jahvatatud pipar

Purusta küüslauguküüned, lisa ohtralt hakitud peterselli. Ürdid ja küüslauk sega sulatatud või ja sidrunimahlaga, maisesta musta pipraga. Lõika saiale ristipidi lõiked sisse nii, et alt jääb sentimeetri-paari ulatuses sai lahti lõikamata. Määri saia sisse lõigatud süvenditesse või-ürdisegu. Samadesse vahedesse säti juustuviilud, võimalusel nii ühte- kui teistpidi. Kata sai esmalt fooliumiga ja küpseta 180-200 kraadi juures umbes 15 minutit. Eemalda foolium ning küpseta veel umbes 5 minutit või senikaua, kuni saiale on tekkinud ilus kuldne krõbe koorik. Tõsta ahjust välja ja soovi korral raputa veel täiendavalt ürte. Serveeri kohe.

Kommentaare ei ole: