13 veebruar 2016

Paleo pähklimüsli

Einoh lihtsalt võrratu, arvasin et see müsli ei jõuagi purki, sest see on lihtsalt nii hea et tahaks juba ahjuplaadi pealt ära süüa. Seda müslit võib ka magustoiduks pidada sest see on nii hea krõbe ja magus. Retsepti sain Ragne blogist.

Vaja läheb:
50g päevalille- ja kõrvitsaseemneid
50g mandleid
50g India pähkleid
50g metsapähkleid
50g mett
1sl kookosrasva
veidi kaneeli ja kardemoni
peotäis kuivatatud rosinaid ja jõhvikaid
näpuotsatäis soola

Purusta jaohaaval köögikombainis või kohviveskis seemned ja pähklid. Peenesta vaid hetke, et jääks nii peenet pähkli-seemnepuru, kui ka suuremaid tükke. Sulata mesi ja kookosrasv potis, sega juurde kaneel ja kardemon. Sega meesegu korralikult jahvatatud pähkli-seemnesegusse ning laota see ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures u 12-14 minutit, segades vahepeal lusikaga müslisegu, et kõik küpseks ühtlaselt. Peale ahjust võtmist sega sisse kuivatatud rosinad ja jõhvikad ning sool. Enne söömist lase ilusti krõbedaks jahtuda.

Kommentaare ei ole: