Nüüdsest üks minu lemmikuimaid kooke. Selle koogi juures meeldis mulle kõik nii põhi kui ka sisu. Suvel kindlasti teen ka värskete marjadega siis ta tuleb veel maitsvam. Retsepti sain Toidutegu blogist. Soovitan soojalt.
Vaja läheb:
Põhi:
120g võid
100g suhkrut
1 muna
180g täistera speltanisujahu
1tl küpsetuspulbrit
Täidis:
400g sügavkülmutatud mustikaid ja vaarikaid
2tl tärklist
2 muna
200g hapukoort
1sl suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu.
Sega tainas ühtlaseks ja suru 22cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja
äärtele. Kuna tainas on pehme, siis õnnestub see kõige paremini märgade
kätega. Sega külmunud marjad tärklisega ja jaota tainale. Klopi munad lahti,
sega hapukoore ja suhkruga ning vala marjadele. Küpseta 200-kraadises
ahjus 35-40 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar