03 oktoober 2011

Tomatisupp pasta ja basiilikuga


Sügis on juba käes ja ilmad on jahedad. Et tervis püsiks korras, siis pole midagi paremat kui tervislik tomatisupp, milles on tervisele kasulik küüslauk ja muud head asjad. Samal ajal kui akna taga sajab vihma, siis mina söön kuuma suppi, mille valmistamine on lihtne ja kiire. Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
800g purustatud tomateid või värskeid tomateid
2sl oliiviõli
1 sibul (hakitud)
2 küünt küüslauku
1 punane paprika
1 porrulauk
1 liiter köögiviljapuljongit
2sl tomatipüreed
1tl suhkrut
0,5dl basiilikulehti
250g teokarbipastat

Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees al dente ehk peaaegu pehmeks. Samal ajal kuumuta peenestatud sibulat, küüslauku, paprikat ja porrut paksupõhjalises kastrulis õlis. Lisa tomatikonservid ja -püree, kuubikutest valmistatud puljong ning suhkur. Keeda 5–10 minutit kaane all, vajadusel maitsesta soola ja pipraga.
Rebi hulka basiilikulehed (mõned jäta kaunistuseks). Soovi korral püreesta supp saumikseriga. Nõruta pasta ja sega ülejäänud supi hulka. Kuumuta kõik koos veel kord läbi ja serveeri kohe. Kaunista värskete basiilikulehtedega.

Kommentaare ei ole: