Pikkpoiss on hea ja odav toit, mida on lihtne valmistada. Alguses kui pikkapoissi hakkasin tegema siis mõtlesin et teen selle majoneesi ja juustukattega, kuid siis mõtlesin ümber, et teen hoopis munatäidisega pikkpoissi, kuna polnud seda varem teinud. Alguses arvasin et sellega on rohkem tegemist, kuid ei, kõik läks väga kiirelt ja argiõhtune söök sai hõlpsalt valmis.
Vaja läheb:
500g hakkliha
2 hakitud sibulat
1 muna
2 saiaviilu
2dl soe puljong või piim
must pipar
sool
4 keedetud muna
Leota saiaviile piimas või puljongis 5-10 minutit, pigista kuivaks. Sega hakkliha sibula, muna ja saiaga, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pool segust pikergusse ahjuvormi. Aseta ridamisi peale keedetud munad ning seejärel teine pool hakklihasegust. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 1-1,5 tundi. Kata pikkpoiss küpsemise algul fooliumiga. Võta see ära paarkümmend minutit enne valmimist, et päts ka pealt pruunistuks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar