22 oktoober 2010

Sõstrakook iiriskommidega

Otsisin koogiretsepti, kus oleksid punased sõstrad sees kuna mul oli sügavkülmas juba pikemat aega punaseid sõstraid ja tahtsin need ära kasutada. Ning seega leidsin selle retsepti ja ma ei pidanud pettuma. Iirised ja hapukad sõstrad sobivad ideaalselt kokku. Täiendavad üksteist maitselt väga hästi. Seega tulevikus kindlasti teen veel seda maitsvat kooki;)



Vaja läheb:
6dl jahu
1,5dl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
150g iiriseid (kiss kiss)
2dl punaseid sõstraid
3dl hapupiima
1dl vedelat mett
150g võid (sulatatud)

Sega kuivained, lisa kolmeks lõigatud kommid ja marjad ning sega läbi. Lisa sulatatud või, mesi ja hapupiim. Sega ja kalla tainas 22cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 50-60 minutit. Valmis kook on pealt kuldpruun ja krõbe ning seest pehme.

Kommentaare ei ole: