25 märts 2011

Hakkliha-kapsahautis

Selle kapsahautise tegin tavalises ahjus, millega muidu tuba kütan. Tuli väga hea parem kui elektripliidiga tehtult. Ning samas väga lihtne teha. 

Vaja läheb:
1sl õli
500g hakkliha
1 sibul
soola
musta pipart
1sl jahu
1kg valget peakapsast
2dl vett
250g hapukoort

Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha ja hakitud sibul ning pruunista 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa jahu, kuumuta hetke ja tõsta tulelt. Vala segu suuremasse potti. Lõika kapsas ribadeks ja lisa hakklihale. Vala peale vesi, kata kaanega ja hauta kaane all 20 minutit. Lisa hapukoor, kuumuta 10 minutit ja tõsta tulelt. Soovi korral maitsesta hakitud tilliga ja serveeri keedetud kartulitega.

Kommentaare ei ole: