26 märts 2011

Kodujuustu-suitsupeekoni pirukas

Pirukad on väga maitsvad küpsetised, olgu siis lihaga või ilma. See pirukas tuli nii hea et viib lausa keele alla. Parajalt soolane ja mõnus amps õhtul televiisori ees maitsmiseks või siis hommikusöögiks koos tee või kohviga.

Vaja läheb:
150g külma võid
3dl nisujahu
1dl rukkijahu
0,5tl soola
1 munakollane
2-3sl külma vett
Täidis:
400g kodujuustu
100g riivjuustu
3 muna
1dl hapukoort
200g (suitsu)peekonit
1 väike sibul
1 tomat
soola
tilli
Näpi külm või jahude ja soolaga ühtlaseks puruks. Lisa munakollane ja külm vesi ning sõtku taignaks. Vajuta taigen vormi põhja ja äärtele ning aseta vorm umbes 10 minutiks külma. Samal ajal pruunista pannil eelnevalt hakitud sibul ja ribadeks lõigatud peekon. Klopi munad lahti ja sega juurde kodujuust, hapukoor, riivjuust, peekon ja sibul. Maitsesta värske tilli ja soolaga. Küpseta piruka põhi 200 kraadi juures 10 minutit. Vala põhjale täidis ning aseta peale viilutatud tomat või kirsstomatid. Küpseta veel umbes 30 minutit.

Kommentaare ei ole: