08 märts 2011

Vastlakuklid

On käes vastlapäev ning nagu ikka siis vastlapäeval süüakse vastlakukleid. Seega valmisidki minu esimesed vastlakuklid. Ilusat vastlapäeva kõigile!!!

Add caption
Add caption
Vaja läheb:
5dl leige piim (30-37 kraadi)
50g presspärm
1 muna
1,5tl soola
2dl suhkrut
13dl nisujahu
175g võid

8dl vahukoort
4sl suhkrut
1tl vanilliinsuhkrut 

Hõõru pärm vähese sooja piimaga vedelaks. (Kui kasutad kuivpärmi, pane see vähese jahu hulka ja seejärel lisa piim). Lisa suhkur, toasoe muna, sool, ülejäänud piim ja pool jahust ning sega mõned minutid. Sega hulka veel u 5 dl jahu (1-2 dl jääb abiks kuklite vormimisel). Kõige lõpuks pane hulka pehme või ja sõtku kuni tainas on sile ja ühtlane ning lööb kausi küljest lahti, vajadusel lisa jahu. Riputa peale väheke jahu, kata tainakauss rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima. Selleks sobib hästi korraks 50 kraadini soojendatud ahi. Taina mahu kahekordistamine võtab aega u 1 tund. Raputa lauale väheke jahu ja kalla tainas välja. Sõtku kergelt läbi. Vormi tainast meelepärase suurusega kuklid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 15 minutiks kerkima, kata rätikuga.  Määri kukleid toasooja lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit. Lase kuklitel täiesti jahtuda. Lõika terava noaga ülemine osa õhukeselt ära. Vahusta koor suhkrutega tugevaks vahuks, tõsta kuklitele ja aseta kaas peale. Kaunista tuhksuhkruga. Kes soovib, võib vahukoore alla ka veidike meelepärast moosi panna.

Kommentaare ei ole: