Olen seda torti ühe korra ka varemgi teinud, pean tõdema et see on üks mu suurimaid lemmikuid. Banaan ja vahukoor on lihtsalt need asjad mis viivad keele alla ja veel kuidas nad omavahel kokku sobivad on lihtsalt uskumatu. Tort valmib kiirelt kui kasutada valmis biskviiti. Retsept on pärit siit.
1 tume biskviitpõhi (25cm läbimõõduga, need kõige suuremad)
2-3 banaani
400g vanilje kohupiimapastat
2-3 banaani
400g vanilje kohupiimapastat
3sl suhkrut
400ml vahukoort
400ml vahukoort
Immutamiseks:
piima
suur sorts 40% Vana Tallinnat
Kaunistamiseks:
200ml vahukoort
2sl suhkrut
mandlilaaste
Lõika biskviitpõhi kolmeks. Immuta esimest kihti Vana Tallinna-piima seguga. Vahusta vahukoor pehmete tippude moodustumiseni. Lisa suhkur ja kohupiimakreem ning sega/vahusta ühtlaseks. Tõsta kreem esimesele kihile. Viiluta banaanid õhukesteks ratasteks. Kata biskviitpõhi banaanidega. Laota ühtlaselt peale natukene veel kreemi. Tõsta peale teine kiht, immuta seda ning jätka sama tegevust kuni viimase kihini. Kui kohupiima-vahukoorekreemi jääb veidi üle, võid katta sellega ka viimase kihi. Nüüd vahusta ülejäänud 200ml vahukoort suhkruga. Kata kogu tort vahukoorega. Raputa üle mandlilaastudega. Lase külmkapis vähemalt 3 tundi enne serveerimist seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar