Kuna isa saatis mulle välismaalt terve kilo kondenspiima
siis nuputasin mida sellega peale hakata ja üheks mõtteks tuli kook. Täidisesse
lisatud sidrunimahl ning vaarikad tasakaalustavad selle toorjuustukoogi
magusust. Retsept pärineb nami-namist.
Põhi:
125g digestive küpsiseid
50g
sulatatud võid
Kate:
450 -
500g
täisrasvast toorjuustu
3
suurt toasooja muna
400g
purk
suhkruga kondenspiima
sidrunit - 4sl mahla
Vahele ja peale:
250g
vaarikaid
Purusta küpsised ning sega sulavõiga ühtlaseks. Suru lahtikäiva 25 cm
koogivormi põhjale, pressi tugevasti kinni. Laota peale umbes pooled
vaarikatest.
Klopi mikseriga toasoe toorjuust kohevaks, siis lisa ükshaaval
vahustades munad ning viimasena kondenspiim. Maitsesta sidrunimahlaga.
Kalla saadud kreem ettevaatlikult küpsisepõhjale (soovitavalt
kulbitäie kaupa, siis ei liigu vaarikad paigast ära). Küpseta
175-kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni kook hüübinud on.
Lülita ahi välja ja lase koogil täielikult jahtuda. (Võid koogi kuni 48 tundi varem valmis teha ja külmkapis hoida).
Enne serveerimist laota koogile ülejäänud vaarikad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar