24 oktoober 2012

Küpsetatud toorjuustukook kondenspiimaga


Kuna isa saatis mulle välismaalt terve kilo kondenspiima siis nuputasin mida sellega peale hakata ja üheks mõtteks tuli kook. Täidisesse lisatud sidrunimahl ning vaarikad tasakaalustavad selle toorjuustukoogi magusust. Retsept pärineb nami-namist.

Vaja läheb:
Põhi:
125g digestive küpsiseid
50g sulatatud võid

Kate:
450 - 500g täisrasvast toorjuustu
3 suurt toasooja muna
400g purk suhkruga kondenspiima 
sidrunit - 4sl mahla

Vahele ja peale:
250g vaarikaid 

Purusta küpsised ning sega sulavõiga ühtlaseks. Suru lahtikäiva 25 cm koogivormi põhjale, pressi tugevasti kinni. Laota peale umbes pooled vaarikatest. Klopi mikseriga toasoe toorjuust kohevaks, siis lisa ükshaaval vahustades munad ning viimasena kondenspiim. Maitsesta sidrunimahlaga. Kalla saadud kreem ettevaatlikult küpsisepõhjale (soovitavalt kulbitäie kaupa, siis ei liigu vaarikad paigast ära). Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni kook hüübinud on. Lülita ahi välja ja lase koogil täielikult jahtuda. (Võid koogi kuni 48 tundi varem valmis teha ja külmkapis hoida). Enne serveerimist laota koogile ülejäänud vaarikad.

Kommentaare ei ole: