Kui mõtlen õunakoogi peale siis ma kunagi ei taha teha seda kõige kõige lihtsamat õunakooki vaid otsin ikkagi erinevaid ja vähem tuntumaid. See õunakook on mõnusalt mahlane, seepärast kadus ta meie pere laualt väga kiiresti;) Retsept pärineb siit.
Vaja läheb:
100g võid
1dl suhkrut
1 muna
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
1,5dl keefirit
4-5 õuna
2sl suhkrut
1tl kaneeli
25g võid
1dl suhkrut
1 muna
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
1,5dl keefirit
4-5 õuna
2sl suhkrut
1tl kaneeli
25g võid
Vahusta pehme toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Vala
juurde küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning keefir. Sega hästi
läbi. Kata jahuse lusikaselja abil pehme tainaga 26-cm lahtikäiva vormi
põhi ja umbes sentimeeter kõrgemalt ka äär. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika paksemateks viiludeks. Kata
tainapõhi tihedalt õunaviiludega, puista peale suhkur ja kaneel ning
lõika mõned võitükid (võid või ka sulatada ja siis üle koogi niristada). Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Kook maitseb kõige paremini soojalt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar