17 jaanuar 2011

Trühvlitort

Vanaema 80. juubeli puhuks sai valmistatud trühvlitort, minu enda suur lemmik, vanasti mäletan kui sai poes käidud siis ikka sai tihedamini trühvlitorti ostetud. Nüüdseks olin juba maitse unustanud, kuid maitse meenus kiirelt kui torti proovisin;) hea ja rammus tort, mis kustutab kiirelt magusaisu.
 
Vaja läheb:
Biskviit (22-24cm vorm):
4 muna

1,5 dl suhkrut

1 dl nisujahu

1 dl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

 
hiljem immutamiseks piima või kompotivedelikku

Võikreem:

300g võid

150g kondenspiima

1,5 dl tuhksuhkrut

2 sl kakaopulbrit

rummi


Purukate:

1 dl tuhksuhkrut

2 sl kakaod

tsipa vett

Biskviidi tegemiseks tuleb munad suhkruga vahtu lüüa- tugevaks helekollaseks vahuks. Kuivained segada omavahel ja siis sõeluda munavahu hulka. Kõik omavahel ettevaatlikult ära segada ja valada küpsetuspaberiga voodertatud vormi. Küpsetada 200 kraadi juures umbes 25 minuti, kuni biskviit on helepruun. Tõsta ahjust välja, lasta veidi aega jahtuda, siis eemaldada vormist ja lasta täielikult jahtuda. 
 
Kreemi tegemiseks peavad kõik komponendid olema toasoojad. Kui nad seda ei ole, siis ei moodustu kreem nii ühtlaselt. Ja kreemi tegemises muud kunsti ei olegi, kui kõik komponendid omavahel segada, soovitatavalt mikseriga vahustades, siis jääb kreem õhulisem. 
 
Purukatte tegemiseks segada tuhksuhkur ja kakao, siis lisada ettevaatlikult vesi ja massi segada, kuni see moodustab puru. 
 
Tordi kokkupanemiseks lõigata biskviit kolmeks kihiks ning võikreem jaotada samuti kolmeks. Asetada esimene biskviidikiht alusele, immutada korralikult vedelikuga ja määrida peale esimene kolmandik kreemi. Seejärel asetada peale teine kiht ja määrida peale teine kiht kreemi. Viimaseks asetada peale kolmas kiht ning määrida kreem peale ja külgedele. Tort peab pealt ja külgedelt korralikult kreemine olema, siis jääb puru ilusti külge. Seejärel võttagi tehtud puru ja katta sellega tort- nii pealt kui külgedelt. Ja kaunistada vastavalt soovile. Tordil lasta vähemalt üleöö külmas maitsestuda!
 

Kommentaare ei ole: