Pitsa mis maitseb paremini pigem külmalt kui soojalt. Laiskusest kasutasin valmis pitsapõhjapulbrit, kuid siiski soovitan pitsapõhi ise teha. Seega järgmine kord teen nii nagu kord ja kohus;)
Vaja läheb:
Põhi:
0,5 pakki kuivpärmi
200 g nisujahu
100 g täistera nisujahu
2 dl sooja vett
2 spl oliivõli
soola
Kaste:
1 sibul
1 porgand
1/4 paprikat (võib ka rohkem)
1 suur küüslauguküüs
1 purk purustatud tomateid (400g)
soola, pipart, vajadusel suhkrut
pitsamaitseainet
oliiviõli
Peale:
1 karp e.185 g tuunikala suured tükid vees
musti oliive
riivitud juustu
0,5 pakki kuivpärmi
200 g nisujahu
100 g täistera nisujahu
2 dl sooja vett
2 spl oliivõli
soola
Kaste:
1 sibul
1 porgand
1/4 paprikat (võib ka rohkem)
1 suur küüslauguküüs
1 purk purustatud tomateid (400g)
soola, pipart, vajadusel suhkrut
pitsamaitseainet
oliiviõli
Peale:
1 karp e.185 g tuunikala suured tükid vees
musti oliive
riivitud juustu
Sega pärm ja sool jahusse. Vala juurde vesi ning õli ja sõtku korralikult läbi. Taigen peab jääma sitke ja pehme. Lase rätiku all soojas kohas umbes pool tundi kerkida. Kastme jaoks kuumuta pannil õli. Hauta selles hakitud sibul, riivitud porgand ja paprikatükid. Lisa tomatid ja hauta tasesel tulel veel mõned minutid kuni kaste pakseneb. Lisa hulka küüslauk ja maitsesta. Rulli tainas õhukeseks ja vormi sellest üks suur või tee sellest väiksed kettad. Tõsta põhi õlitatud ahjupannile. Kata põhi tomatiseguga. Puista peale tuunikala, oliivid ning riivitud juustu. Küpseta eelkuumutatud ahjus 250* juures 10-15 minutit.
Allikas: Köögitoimkond
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar