23 jaanuar 2011

Kakaokook

Kohe kui seda retsepti nägin olin kindel et ühel päeval seda kooki kindlasti teen. Nii see päev kätte jõudiski ja kook on tõeliselt hõrgutav maiuspala, üsnagi magus kook kuid hapukoor koogi vahel muudab koogi mahedamaks. Kook on parim järgmisel päeval, öö läbi külmkapis seisnuna maitseb kook veelgi paremini.

Vaja läheb:
Põhjad:
1.5dl kakaopulbrit
2dl suhkrut
5dl jahu
2tl soodat
2,5dl jogurtimajoneesi
2,5dl vett
1tl vanillisuhkrut

Vahele:
300g hapukoort
 
Peale:
3sl kakaopulbrit
1dl suhkrut
0,5dl piima
40g võid
1tl vanillisuhkrut

Kausis segada jahu, kakaopulber, suhkur, sooda. Lisada majonees, vanillisuhkur ja vesi ning segada kõik läbi. Jagada taigen kaheks ja küpsetada kaks 24 cm diameetriga koogipõhja 25 minutit 175 kraadi juures, võib ka teha ahjuplaadil ühe suure, siis küpsetada u.30min 175 kraadi juures ning pärast lõigata see pooleks. Ühe kihi peale määrida hapukoor ning tõsta teine kiht peale. Glasuuri jaoks segada paksupõhjalises potis kakaopulber, või, piim ja suhkur. Lasta keema tõusta ning keeta 3 minutit, lasta jahtuda ka 3-5min, kuni see paksemaks läinud ning siis lisada vanillisuhkur ning katta selle massiga kook. Kook asetada mõneks tunniks külmkappi.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mis asi on jogurtimajonees?