Aastavahetuseks oli meil plaanis minna tuttavate juurde ja nagu ikka siis mina pidin tegema magusa toidu. Ning mõtlesin et miks mitte teha kräsupeakooki, algse retsepti leidsin nami-namist. Kuid omaltpoolt lisasin kirsse ja alumist põhja immutasin purustatud banaaniga, tahtsin et kook tuleks mahlane ning mitte kuiv, sest olen söönud sellist kräsupeakooki kus koogipõhi on liiga kuiv ja seega ei tahtnud oma koogi puhul sellega riskida. Kook tuli väga hea täpselt selline nagu soovisin.
Põhjad:
4 suurt muna
4dl suhkrut
6dl nisujahu
1tl söögisoodat
400g paksemat hapukoort
3sl kakaopulbrit ühte kaussi lisamiseks
6dl nisujahu
1tl söögisoodat
400g paksemat hapukoort
3sl kakaopulbrit ühte kaussi lisamiseks
Vahele:
1 banaan
1kg hapukoort
peale kivideta kirsse
Glasuur:
100g võid
2sl rõõska koort
3sl suhkrut
2sl kakaopulbrit
2sl rõõska koort
3sl suhkrut
2sl kakaopulbrit
Esmalt valmista tainas: Sega munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor omavahel. Jaota tainas kahte kaussi ning lisa ühele tainaportsule kakaopulber. Vala pruun tainas väiksemale ahjuplaadile või kandilisse ahjuvormi. Vala hele tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta mõlemat koogipõhja 180kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni koogi sisse torgatud puutikk puhtaks jääb. Kui koogipõhjad on küpsenud, siis lõika hele põhi kuubikuteks. Sega heledad koogikuubikud hapukoorega. Aseta tume koogipõhi tordialusele, määri sellele purustatud banaan ja kata tordikuubiku-hapukoore seguga. Aseta peale kirsid. Glasuuri valmistamiseks sulata potis või, sega juurde rõõsk koor, kakaopulber ja suhkur. Sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda. Nirista glasuur tordile. Enne serveerimist lase koogil umbes 12 tundi külmkapis seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar