17 september 2012

Banaani- šokolaadikoogikesed


Vaatamata oma suhteliselt tagasihoidlikule välimusele maitsevad need koogid imehästi. Banaanid annavad kookidele mõnusalt karamellise ja magusa maitse ja kirsiks koogil on šokolaadiglasuur. Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
120g jahu
120g suhkrut
1sl küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
näpuotsatäis soola
80g võid
120ml piima
2 muna
120g püreeritud banaane
Glasuur:

100g toorjuustu

70g tumedat šokolaadi 

Sega jahu, suhkur, või, küpsetuspulber, kaneel ja sool ühtlaseks. Lisa osade kaupa piim ja sega. Lisa ka munad ja purustatud banaanid ning sega ühtlaseks tainaks. Täida muffinivormid 2/3 ulatuses tainaga ja küpseta 180 kraadi juures 20- 25 minutit. Glasuuri jaoks sulata šokolaad vesivannil ja klopi toasooja toorjuustu hulka. Kata jahtunud koogikesed glasuuriga ja kaunista meelepäraselt.

Kommentaare ei ole: