14 november 2012

Seemnemüsli meega

Valmista ahjus krõbedat seemnemüslit, mis on ühtaegu tervislik ja maitsev hommikusöök. Serveerides lisa müslile värskeid puuvilju-marju ja maitsestamata jogurtit või piima.

Vaja läheb:
200g täisterakaerahelbeid
4sl päevalilleseemneid
2sl seesamiseemneid
4sl kõrvitsaseemneid
50g hakitud kreeka pähkleid
0,5tl kaneeli
80g pruuni suhkrut (demerara)
1,25dl vedelat mett
40g võid

Sega kausis kaerahelbed, kaneel, seemned ja pähklid. Kata kõrgete äärtega ahjuplaat küpsetuspaberiga. Mõõda sinna suhkur, mesi ja või. Pane plaat mõneks minutiks ahju 160 kraadi juurde (et või ja suhkur sulaks). Lisa seemnesegu ja sega korralikult läbi. Rösti ahjus 15-20 minutit või kuni müsli on saanud kauni värvi. Lülita ahi välja, ent jäta plaat veel 10 minutiks ahju. Seejärel võta müsli välja ja jahuta korralikult. Paki õhukindlalt suletavasse purki.

Kommentaare ei ole: