18 detsember 2010

Banaanivaht iirisekastmega

Oi kuidas mulle meeldib kui selline magustoit on mind külmkapis ootamas;) ühel päeval hakkasin otsima erinevaid magustoite ja leidsin selle ja seda tehes ma ei pidanud kahetsema. Mina kuulun nende inimeste hulka kellele meeldivad väga banaanid ja see banaanivaht on lihtsalt uskumatult hea. Ning iirisekaste on täpp i-peal. Pruun suhkur teeb selle iirisekastme ikka mõnusalt karamelliseks. Proovige ja te ei kahetse;)

Vaja läheb:
100g pruuni suhkrut
40g magedat võid
5dl külma 35% rõõska koort
4 küpset banaani
sidrunit
riivitud šokolaadi

Pane suhkur, või ja 1.5 dl rõõska koort potti ning kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni suhkur ja või on sulanud. Lase paar minutit podiseda, pidevalt segades, siis tõsta pott tulelt ja lase täielikult jahtuda. Kalla ülejäänud rõõsk koor kannmikserisse. Koori ja tükelda banaanid, lisa mikserisse. Pressi peale sidrunimahla. Püreesta ühtlaseks ja kreemjaks. Nirista veidi iirisekastet iga magustoidupokaali külgedele. Jaota banaanivaht pokaalidesse, nirista peale jälle iirisekastet. Sega kergelt väikese lusikaga, et saada siiruviiruline dessert. Riivi peale šokolaadi ning hoia serveerimiseni jahedas. 

Kommentaare ei ole: