21 detsember 2010

Hakkliha lasanje

Lasanjed on minu lemmikud nagu Garfield oli hull lasanjede järgi:))) See on lihtsamat sorti lasanje mis valmib hõlpsalt ja kuulub pereliikmete lemmikute hulka. Seekord jätsin seened välja kuigi seened on paljudes minu lemmikutes roogades;) Inspiratsioon siit.

Vaja läheb:
lasanjeplaate
Hakklihakaste:
õli
1 sibul
1 küüs küüslauku
umbes 200g sinki
500g hakkliha
tomatipastat
soola,pipart
Kaste:
50g võid
2sl jahu
piima
soola,pipart
Peale:
tomatit
juustu

Hakklihakastme jaoks kuumutada õli pannil, praadida selles sibul ja küüslauk, lisada hakkliha. Praadimise lõpus lisada tomatipasta ja maitsestada. Hakklihasegu segada tükeldatud singiga. Kastme jaoks sulatada potis või, lisada jahu, kuumutada kergelt ning lisada kuum piim, samal ajal segades (piima lisasin tunde järgi, kui liiga paksuks jäi, lisasin juurde ning kuumutasin uuesti keemiseni) ja maitsestada soola ning pipraga. Ahjuvormi põhi määrida võiga, panna sinna õrn kiht kastet. Siis lasanjeplaadid ning hakklihakaste ja nii kuni ained on otsas. Peale asetada tomativiilud ning katta üleni kastmega, peale riivida juustu ning küpsetada 200kraadises ahjus 20-30min.

Kommentaare ei ole: