11 detsember 2010

Pisikesed lihapirukad

Minu tädi on suur lihapirukate küpsetaja, igakord kui talle sai külla mindud olid lihapirukad laual. Kuid need mis täna valmistasin pigem meenutavad neid väikseid lihapirukaid mis on poelettidel müügil. Ning neid armastasin ka aegaajalt süüa. Nüüd siis võtsin asja ise käsile. Ahjusoojalt on need saiad ikka väga väga maitsvad, viivad lausa keele alla.

Vaja läheb:
25g pärmi
3dl vett
5tl suhkrut
1,5tl soola
umbes 8dl jahu
4sl õli
Täidis:
0,5dl riisi (keetmata kogus)
200g hakkliha
0,5 muna
hakklihamaitseainet
soola,pipart
Peale määrimiseks:
0,5 muna

Pudenda pärm kruusi ja sega see kergelt 3 tl suhkruga. Umbes 5 minuti pärast on pärm vedeldunud. Seejärel lisa vedeldunud pärm käesoojale veele, lisa sool ja järelejäänud 2 tl suhkrut, sega korraks. Vala hulka jahu ning sõtku tainast korralikult. Kõige lõpuks lisa tainale õli ning sõtku veel korraks läbi. Valmis tainale puista peale kergelt jahu, kata rätikuga ning jäta tainas kerkima umbes pooleks tunniks. Täidise jaoks keeda riis pehmeks. Keeda ka hakkliha kergelt läbi, kuni roosaka värvuse kadumiseni (keedetuna jääb hakkliha mahlasem). Sega kokku keedetud riis ja hakkliha, lisa hulka muna ning maitsesta. Kerkinud tainas rulli jahusel pinnal lahti ristkülikuks. Aseta pikkitainast äärele täidist ning keera rulli vorstiks niipalju, et täidis peituks tainasse. Lõika noaga tainaäär katki ning korda sama tegevust seni, kuni tainas ja täidis otsa saavad. Meisterdatud vorstid lõika umbes 2 cm laiusteks juppideks ning aseta ahjuplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 175 kraadises ahjus seni, kuni pirukad on pealt kuldsed.
 Allikas: Kokkama Ragnega

Kommentaare ei ole: