23 aprill 2011

Karlssoni lihapallid tomatikastmes

Vaatasin hiljuti ühte filmi, kus tehti pidevalt söögiks lihapalle spagettidega. See kuidas nad neid koguaeg sõid ajas mullegi nende isu peale:) Asusingi siis retsepti otsima ja leidsin sobiva retsepti nami-namist.

Vaja läheb:
Lihapallid:
500 g veise- hakkliha
1 tl hakklihamaitseainet
1 spl (kuhjaga) nisujahu
1 muna
praadimiseks õli

Tomatikaste:

1 küüs hakitud küüslauku

1 sibul

400 g purustatud konservitud või värsket hakitud tomatit

200 g tomatipastat

0.25 tl purustatud musta pipart

1tl kuivatatud tüümiani
0,5tl soola

Tomatikaste: koori ja haki küüslauk ja sibul, prae paksupõhjalises potis klaasjaks. Lisa tomatipasta ja purustatud konservitud või värsked tomatid koos maitseainetega. Kata pott kaanega ning hauta kastet, kuni see veidi pakseneb.
Samal ajal valmista hakklihast, jahust, munast ja hakklihamaitseainest hakkmass ning vormi sellest märgade käte abil väikesed lihapallid. Kuumuta õli pannil ja prae lihapallid ümberringi pruuniks. Lisa pruunistatud lihapallid kastmele ning hauta veel 5-10 minutit.
Samal ajal keeda valmis makaronid.

Kommentaare ei ole: