13 aprill 2011

Vaniljekreemi kringel valge šokolaadi ja mooniseemnetega

Täna kohe tundsin et on hea päev, sest saab ju kringlit küpsetada;). Mis saaks olla parim kui mõnus magus ja mahlane kringel. Kogu tuba on seda mõnusat lõhna täis mis tekib siis kui kringel on ahjus küpsemas.

Vaja läheb:
25g presspärmi
2,5dl käesooja piima + vaniljekastme jaoks
0,5tl soola
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
1tl kardemoni
8dl jahu
50g pehmet võid + määrimiseks


Ekströms vaniljekastme pulbrit
mooniseemneid
määrimiseks muna
100g valget šokolaadi
0,5sl võid
natuke piima

Sega pärm käesooja piimaga. Lisa sool, suhkur, vanillisuhkur ja kardemon. Sega vähehaaval juurde jahu. Lõpuks sõtku ka pehme või juurde. Jätka sõtkumist kuni taigen kausi ja käe küljest lahti tuleb. Raputa peale jahu ja pane kauss rätikuga sooja kohta seisma pooleks tunniks või kuni taigen on kahekordseks kerkinud.

Vaniljekreemiks kasutasin Ekströms vaniljekastme pulbrit, millele lisasin vispeldades külma piima kuni konsistent oli paras. Lisasin parajalt mooniseemneid.

Rulli taigen lahti ja määri peale võid. Laota vaniljekreem ühtlaselt pinnale. Rulli taigen kokku ja aseta ahjuplaadile ringikujuliselt. Lõika peale sälgud ja säti - üks sälk väljapoole, teine sissepoole - nii kordamööda. Määri kringel munaga ja pane ahju. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 20-25 minutit.
 
Katteks sulata veevannil 100g valget šokolaadi. Lisa pool sl võid ja natuke piima.
 
Ahjust võttes määri kringlit võiga - siis jääb see hea pehme. Nüüd nirista ühtlaselt peale šokolaad. Kui kate on veidi tahkunud, kata kringel serveerimiseni rätikuga. 
 

Kommentaare ei ole: