29 november 2010

Juustu-sarvesaiad

Tahtsin salati kõrvale mõnusaid saiakesi valmistada ja leidsin selle retsepti, need on tõesti väga maitsvad ja õhulised. Sobivad väga hästi hommikul tassi kohvi või tee kõrvale. Lihtsuses peitub võlu;)

Vaja läheb:
4dl jahu
2dl riivjuustu
2tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
50g võid või margariini
2dl hapukoort
Täidis:
4 paksu viilu juustu
Peale määrimiseks:
muna

Riivi juust ja sega jahu, küpsetuspulbri ja soolaga. Lisa juurde pehme või ja hapukoor. Sega/sõtku ühtlaseks massiks. Kui tainas on natuke kleepuv, lisa veel jahu. Jaota tainas kaheks palliks. Rulli õhukeseks kettaks ja lõika neljaks, seejärel lõika iga sektor omakorda kaheks (ehk terve ratas tuleb lõigata 8-ks osaks). Lõika iga viil juustu neljaks kangiks ja seejärel veel pooleks. Aseta sektori laiemasse ossa kaks väikest kangi juustu, keera laiemast otsast rulli, aseta ahjuplaadile ning painuta veidike kõveraks. Toimi samamoodi ülejäänud sektoritega. Seejärel korda eelnevat teise tainapalliga. Määri sarvesaiad pealt munaga ja küpseta 200-225 kraadi juures 10-20 minutit või seni kuni nad on pealt kuldpruunid.

Kommentaare ei ole: