Reede õhtul on alati hea midagi küpsetada, seekord sain inspiratsiooni siit täidise osas tegin oma loomingut. Huvitav oleks proovida ka täidiseks midagi magusat kas siis kohupiima või moosi jne. kuid seda kõike saan kunagi hiljem katsetada kui isu peaks tulema. Tainas on mõnusalt siidine, väga hästi vormitav. Järgmine kord prooviksin isegi ainult hakklihaga pirukaid.
Vaja läheb:
125g võid
250g hapukoort
1 muna
5dl jahu
1tl soola
0,5tl soodat
Täidis:
4dl seeni
200g hakkliha
1 väike sibul
1 muna
150g riivitud juustu
3sl hapukoort
sool
pipar
Sulata või, lase veidi jahtuda ja sega hapukoorega. Lisa muna ja sega ühtlaseks. Vala kaussi kuivained ning sega/sõtku kuni saad ühtlase taina. Samal ajal riivi juust ja haki sibul ja seened. Sega riivjuust muna ja hapukoorega, lisa juurde seened, hakkliha ja sibul ning maitsesta soola ja pipraga. Sega ühtlaseks. Määri käed õliga (nii ei kleepu tainas kätele) ja võta peopesa suurune kogus tainast. Veereta tainast käte vahel pallike, suru lapikuks. Venita lapikut tainapalli sõrmedega veidi laiemaks ning tõsta selle keskele umbes supilusikatäis täidist. Tõsta tainaääred üles keskele kokku, suru näppudega kinni. Silu veidi pealt ning veereta käte vahel, kuni liitekoht kaob. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Toimi samuti ülejäänud tainaga. Küpseta 220 kraadi juures alumisel restil 20-30 minutit kuni muutuvad pealt kuldpruuniks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar