Kui olin alles väike laps siis sõin palju saiakesi ja minu ühed lemmikud olid vene köögist tuntud sotšnikud, eesti keeles vaarakud. Nüüd siis proovisin omal käel järgi nende tegemise ja mis ma oskan kosta tõeliselt lihtne valmistada ja suus sulavad saiakesed.
Vaja läheb:
50g pehmet võid
3,5dl jahu
0,5tl soodat
0,75dl suhkrut
1 muna
3sl hapukoort
soola
Täidis:
200g teralist kohupiima
2sl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
1sl hapukoort
1sl jahu
Sega suhkur, hapukoor, muna ja sool. Lisa pehme või ning seejärel soodaga segatud jahu. Sega kiiresti ühtlaseks. Pane külmkappi tahenema. Täidise valmistamiseks sega kohupiim, suhkur, vanillisuhkur, hapukoor ja jahu. Rulli tainas jahusel laual laiali ja vormi 10 cm läbimõõduga kettad. Aseta lusikatäis täidist ühele poolele ning tõsta teine pool peale. Suru kahvliga tihedalt kinni ja pintselda üle lahtiklopitud munaga. Küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit.
Allikas: Perenaine
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar