05 november 2010

Seene- kartuliroog sulatatud juustuga

Sügisõhtutel kui väljas on pime ja jahe pole midagi paremat kui askeldada pliidi ees ja valmistada mõnusat seene- kartulirooga, retseptis küll liha ei olnud, kuid mõtlesin et mis toit see ikka ilma lihata on:) seega lisasin ka sinki omalt poolt. Viimasel ajal olen palju toitudes kasutanud sulatatud juustu, see teeb toidu mõnusalt kooreseks ja annab hea maitse. 

Vaja läheb:
10tk kartul
1tk lihapuljongikuubik
4dl vett
5dl shampinjone
sinki või muud liha
2 küünt küüslauku
200g sulatatud juustu
2sl või

Valmista puljongikuubikust ja veest leem. Koori kartulid ja lõika väikesteks tükkideks, pane kuuma puljongisse. Lase madalal kuumusel keema tõusta ning keeda 10–15 minutit. Samal ajal haki seened, sink ja küüslauk. Pruunista neid pannil võis või margariinis, kuni vedelik aurustub, ja kalla kartulite juurde. Lisa noaotsaga juustutükikesi ning hauta, kuni juust sulab ja toit pakseneb. Kaunista roog peterselli või rohelise sibulaga, serveeri kõrvale musta leiba.

Kommentaare ei ole: