01 november 2010

Võileivatort suitsukanaga

Kookidele ja magusatele küpsetistele tahtsin vahelduseks valmistada midagi soolast ja tervislikku. Seega tegingi võileivatordi. Saumiksri asemel tegin tubli hakkimistööd:) kanaliha hakkisin väga väikesteks tükkideks selle asemel et kanaliha purustada saumiksriga. 

Vaja läheb:
1-2 kuldne röstsai (3×2 viilu, kokku 18 viilu)
1 suitsukanakoib
umbes 250g hapukoort
umbes 100g majoneesi
300g merevaiku
2 keedumuna
pool kurki
pool paprikat
till ja roheline sibul (või muu maitseroheline)
puljong

Kanalihal eemaldada nahk ja võtta kondilt, lisada 200g merevaiku, veidi hapukoort ja majoneesi. Purustada saumiksriga (kui saumiksrit pole siis hakkida kanaliha väikesteks tükkideks). Saiaviiludel lõigata koor ära ning asetada kandikule 3x2tk kõrvuti. Immutada puljongi u. 1tl vedelikku ühe saiaviilu kohta. Sinna peale asetada pool suitsukana-merevaigu segu. Siis uuesti saiaviilud, mida immutada puljongiga ning teine osa segust. Peale uuesti saiaviilud, immutada puljongiga. 100g merevaiku, hapukoor ja majoneesi segada kokku ja katta sellega tordi küljed ja pealmine pind. Tükeldada maitseroheline ning kaunistada sellega ääred. Kasutasin rohelist sibulat ja tilli. Peale asetada tükeldatud kurk, paprika ja munad.

Allikas: Kokkamine

Kommentaare ei ole: