10 november 2010

Kaneelirullid

Kaneelirulle olen varemalt teinud mitu korda ühe toidutare retsepti järgi, kuid nüüd otsisin hoopis teist retsepti kuna eelnevad kaneelirullid ei tulnud nii head kui lootsin. Ja seega leidsin selle retsepti ja jäin väga rahule, rullid tulid täpselt sellised nagu lootsin, kohevad ja tõeliselt maitsvad. Ja imestuseks on see retsept eelnevast tunduvalt lihtsam kuid tulemuseks hoopis maitsvamad kaneelirullid, seega tasub katsetamist.

Vaja läheb:
25g pärmi
2,5dl vett
1dl suhkrut + 1sl pärmi vedeldamiseks
näpuotsaga soola
umbes 7dl jahu
1-2sl õli
Täidis:
3sl võid
kaneeli
suhkrut


Pudenda pärm kaussi, sega 1sl suhkruga ja oota kuni pärm muutub vedelaks. Vala juurde soe vesi ning sega. Lisa suhkur ja sool, sega läbi. Lisa pool jahu kogusest ning sega ühtlaseks tainaks. Sõtku juurde ülejäänud jahu. Kõige lõpus lisa ka õli ning sõtku seni, kuni lööb käte ja kausi küljest lahti. Raputa tainale peale jahu ja pane sooja kohta, rätiku alla umbes tunniks ajaks seisma. Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal lahti, umbes 0.5cm paksuseks ristkülikuks. Sulata või ning määri tainale. Raputa peale rohkelt kaneeli ja suhkrut. Lase võil hanguda. Seejärel rulli tainas laiemast otsast kokku ning lõika tainarullist umbes 2cm laiused rattad. Tõsta küpsetusplaadile nii, et peida lahtine tainaäär kaneelirulli alla (muidu keerab saiake end küpsedes lahti). Küpseta  180 kraadi juures umbes 20 minutit.

Kommentaare ei ole: